Praktijkinformatie

PRAKTIJK.nl website voor huisartsa

Spreekuren

Om een afspraak te kunnen maken dient u ingeschreven te staan bij onze praktijk.
.
Huisartsenpraktijk Reitdiephaven is nauw verbonden met huisartsen de Vuursteen in vinkhuizen. De artsen van Huisartsen de Vuursteen zullen dan ook op meerdere dagen praktijk houden in Huisartsenpraktijk Reitdiephaven. U kunt een consult boeken bij dokter Elzinga als uw eigen huisarts, maar op andere dagen ook bij de huisartsen van de Vuursteen op uw eigen locatie.

Openingstijden en bereikbaarheid

Telefonisch bereikbaar van  8:00-10:30 en 14:00-16:00.
Balie open: 8:00-12:00 en 13:30-17:00 uur.
Praktijk: 8:00-17:00 uur

Spreekuren

Wegens het coronavirus is het momenteel niet mogelijk om een online afspraak te maken.

Als u een afspraak wilt maken bij een huisarts:

 • Staat u niet bij ons ingeschreven en wilt u wel een afspraak maken? Via het portaal kunt u zich aanmelden. Vervolgens kunt u meteen een afspraak maken;
 • Boek 1 consult in voor een kort probleem of 1 vraag;
 • Boek 2 consulten als u meerdere vragen of een moeilijk probleem heeft. (kies meerdere blokjes achter elkaar);
 • Voor spoedeisende problemen belt u met ons algemene nummer of de spoedlijn;
 • Patiënten uit het Reitdiep kunnen ook in Vinkhuizen boeken en andersom;
 • Op locatie Vinkhuizen is het de bedoeling dat u boekt bij één van de eigen huisartsen. Op de locatie Reitdiephaven kan eventueel ook voor een andere arts gekozen worden;

Meer tijd nodig ?

Boek 1 consult in voor een kort probleem of 1 vraag.
Boek 2 consulten als u meerdere vragen of een moeilijk probleem heeft. (kies meerdere blokjes achter elkaar)

Huisbezoek

Wanneer u niet in staat bent om naar de huisartsenpraktijk te komen dan is er een mogelijkheid tot huisbezoek. Het huisbezoek wordt altijd in overleg met de assistente en de huisarts ingepland en is alleen mogelijk wanneer er medisch gezien geen mogelijkheden zijn om de huisarts te bezoeken.

Spoedgevallen

Tussen 08:00 – 17:00 is de praktijk bereikbaar voor spoed op 050-5777777.
Voor spoed na 17:00 tot 08:00, in het weekend en tijdens officiële feestdagen is de Doktersdienst bereikbaar, op het nummer 0900-9229.

Avond-, Nacht- En Weekenddienst (ANW)

Huisartsenpost
Van Swietenlaan 2b (op het terrein van het Martini Ziekenhuis)
9728 NZ Groningen
Telefoonnummer 0900-9229

Praktische informatie

De praktijk is gevestigd op de eerste verdieping van een multifunctioneel pand. Naast onze huisartsenpraktijk bevindt zich in het gebouw onder andere een apotheek, een fysiotherapiepraktijk en een tandartsenpraktijk.

Inschrijven als nieuwe patiënt

Inwoners uit de postcodegebieden 9738, 9742, 9743, 9745 9746, 9747 en 9831 kunnen zich inschrijven bij onze huisartsenpraktijk.
Via het portaal kunt u zich aanmelden.

Bloedprikken in de praktijk

Wegens de Coronamaatregelen is het momenteel alleen mogelijk op afspraak.

Wij verzorgen zelf de bloedafname voor laboratoriumonderzoek. U kunt hiervoor iedere werkdag tussen 8:00 en 9:00 uur zonder afspraak langskomen. In het portaal kunt u uw labresultaten terugvinden. Hiervoor is wel een account nodig en dient u ingelogd te zijn.

Herhaalmedicatie

U kunt uw medicatie online herhalen, het kost ongeveer 2 werkdagen om uw recept te verwerken. Wanneer u “Apotheek bekend” kiest, wordt het recept naar uw eigen vaste apotheek verzonden.

Praktijkondersteuning

POH Somatiek
.
De praktijkondersteuner somatiek ondersteunt de huisarts in de behandeling van patiënten die een chronische lichamelijke aandoening hebben. In de meeste gevallen is dit diabetes, astma, COPD (bronchitis en longemfyseem) of een hart- en vaatziekte. Ook draagt zij zorg voor kwetsbare ouderen in onze praktijk. Zij houdt zelfstandig spreekuur en geeft u persoonlijke begeleiding en advies om uw aandoening goed onder controle te houden. Ook legt zij zelf visites af. De POH handelt volgens richtlijnen en overlegt regelmatig met de huisarts.
De huisarts kan in enkele gevallen redenen hebben om iemand liever onder eigen controle te houden, bijvoorbeeld omdat er zich meerdere problemen tegelijkertijd voordoen.
.
POH GGZ
.
Iedereen is wel eens somber, gespannen of zit een tijdje wat minder lekker in z’n vel. Vaak komt u daar zelf of met hulp van anderen in uw omgeving wel weer uit. Maar als uw psychische klachten niet verdwijnen of groter worden, is het belangrijk om hulp te zoeken en uw problemen aan te pakken.

.
De eerste stap is het bespreken van uw klachten met uw huisarts. De huisarts kan in overleg met u voorstellen een gesprek aan te gaan met de praktijkondersteuner Geestelijke Gezondheid Zorg (POH-GGZ). De praktijkondersteuner GGZ ondersteunt de huisarts in de behandeling van patiënten met psychische problemen. Zij houdt zelfstandig spreekuur en overlegt regelmatig met de huisarts.

 

Doktersassistente

De doktersassistenten hebben hun eigen spreekuur en voeren zelfstandig de volgende onderzoeken/behandelingen uit (op afspraak):

 • Eerste hulp bij ongevallen
 • Verwijderen van hechtingen
 • Bloedprikken
 • Bloeddrukmeting
 • 24uurs bloeddrukmeting
 • Hartfilmpje (ECG)
 • Eventrecorder/holter (hartritmestoornissen)
 • Urineonderzoek (blaasontsteking)
 • Zwangerschapstest
 • Oren uitspuiten
 • Gehooronderzoek
 • Wondbehandeling en -verbinden
 • Wratten aanstippen met stikstof
 • Enkel/arm index meten (doppler onderzoek bloedvaten benen)
 • Injecties zetten
 • Uitstrijkjes ihkv bevolkingsonderzoek
 • Drukverband/tapen van gewrichten

Klachtenprocedure

Als huisartsenpraktijk willen wij ons werk graag zo professioneel mogelijk uitvoeren en vinden wij het belangrijk dat u ons vertrouwt. Natuurlijk kan het voorkomen dat u geen goed gevoel heeft over het contact met onze praktijk. Zo vindt u bijvoorbeeld dat u niet serieus bent genomen of heeft u de praktijk niet goed kunnen bereiken. Wij willen dat dan graag zo snel mogelijk weten, zodat wij dit met u kunnen bespreken en wij ervan kunnen leren.
.
U kunt uw klacht of opmerking indienen door zich rechtstreeks tot een van onze medewerkers te wenden. Eén van onze medewerkers neemt uw klacht dan zo snel mogelijk in behandeling.

thuisarts

Meer informatie? Thuisarts.nl!

Kijk voor meer informatie op www.thuisarts.nl. Thuisarts.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten. U kunt de informatie op de website gebruiken:

 • om gezond te blijven;
 • om klachten zelf aan te pakken;
 • als u zich afvraagt wanneer u naar de huisarts moet gaan;
 • als u zich wilt voorbereiden op een gesprek met uw huisarts;
 • als u de uitleg en adviezen nog eens na wilt lezen na een bezoek aan uw huisarts;
 • als u op zoek bent naar meer informatie over een onderwerp.

Huisartsen gebruiken Thuisarts.nl als ondersteuning bij hun voorlichting aan patiënten voor, tijdens en na het consult.

thuisarts

Op reis? Kijk op Reisprik.nl

Reisprik is een landelijk netwerk van gespecialiseerde huisartsenpraktijken voor reizigersadvisering en vaccinatie. Opgericht in 2009 bestaat het netwerk ondertussen uit meer dan 90 praktijken verspreid over heel Nederland. Van de bij Reisprik aangesloten praktijken mag u kwaliteit en service verwachten. Zo kunt u via internet uw afspraak maken, kunt u snel terecht en wordt u vakkundig geadviseerd. Ook bij terugkomst kunt u bij vragen rekenen op ondersteuning. Kijk voor meer informatie op www.reisprik.nl

reisprik logo
reisprik