Praktijkinformatie

PRAKTIJK.nl website voor huisartsa

Spreekuren

Om een afspraak te kunnen maken dient u ingeschreven te staan bij onze praktijk.
.
Huisartsenpraktijk Reitdiephaven is nauw verbonden met huisartsen de Vuursteen in vinkhuizen. De artsen van Huisartsen de Vuursteen zullen dan ook op meerdere dagen praktijk houden in Huisartsenpraktijk Reitdiephaven. U kunt een consult boeken bij dokter Elzinga als uw eigen huisarts, maar op andere dagen ook bij de huisartsen van de Vuursteen op uw eigen locatie.

Openingstijden en bereikbaarheid

Telefonisch bereikbaar van  8:00-10:30 en 14:00-16:00.
Balie open: 8:00-12:00 en 13:30-17:00 uur.
Praktijk: 8:00-17:00 uur

Spreekuren

Als u een afspraak wilt maken bij een huisarts:

      • Staat u niet bij ons ingeschreven en wilt u wel een afspraak maken? Via het portaal kunt u zich aanmelden. Vervolgens kunt u meteen een afspraak maken;
      • Boek 1 consult in voor een kort probleem of 1 vraag;
      • Boek 2 consulten als u meerdere vragen of een moeilijk probleem heeft. (kies meerdere blokjes achter elkaar);
      • Voor spoedeisende problemen belt u met ons algemene nummer of de spoedlijn;
      • Patiënten uit het Reitdiep kunnen ook in Vinkhuizen boeken en andersom;
      • Op locatie Vinkhuizen is het de bedoeling dat u boekt bij één van de eigen huisartsen. Op de locatie Reitdiephaven kan eventueel ook voor een andere arts gekozen worden;

Meer tijd nodig ?

Boek 1 consult in voor een kort probleem of 1 vraag.
Boek 2 consulten als u meerdere vragen of een moeilijk probleem heeft. (kies meerdere blokjes achter elkaar)

Huisbezoek

Wanneer u niet in staat bent om naar de huisartsenpraktijk te komen dan is er een mogelijkheid tot huisbezoek. Het huisbezoek wordt altijd in overleg met de assistente en de huisarts ingepland en is alleen mogelijk wanneer er medisch gezien geen mogelijkheden zijn om de huisarts te bezoeken.

Spoedgevallen

Tussen 08:00 – 17:00 is de praktijk bereikbaar voor spoed op 050-5777777.
.
Voor spoed na 17:00 tot 08:00, in het weekend en tijdens officiële feestdagen is de Doktersdienst alléén voor spoed bereikbaar, op het nummer 0900-9229.

Avond-, Nacht- En Weekenddienst (ANW)

Huisartsenpost (Alléén voor spoed)
(op het terrein van het Martini Ziekenhuis)
.

Van Swietenlaan 2b
9728 NZ Groningen
Telefoonnummer 0900-9229

Praktische informatie

De praktijk is gevestigd op de eerste verdieping van een multifunctioneel pand. Naast onze huisartsenpraktijk bevindt zich in het gebouw onder andere een apotheek, een fysiotherapiepraktijk en een tandartsenpraktijk.

Inschrijven als nieuwe patiënt

Inwoners uit de postcodegebieden 9738, 9742, 9743, 9745 9746, 9747 en 9831 kunnen zich inschrijven bij onze huisartsenpraktijk.
Via het portaal kunt u zich aanmelden.

Bloedprikken in de praktijk

Alleen mogelijk op afspraak.

Wij verzorgen zelf de bloedafname voor laboratoriumonderzoek. U kunt hiervoor iedere werkdag tussen 8:00 en 9:00 uur op afspraak langskomen. In het portaal kunt u uw labresultaten terugvinden. Hiervoor is wel een account nodig en dient u ingelogd te zijn.

Herhaalmedicatie

U kunt uw medicatie online herhalen, het kost ongeveer 2 werkdagen om uw recept te verwerken. Wanneer u “Apotheek bekend” kiest, wordt het recept naar uw eigen vaste apotheek verzonden.

Praktijkondersteuning

POH Somatiek
.
De praktijkondersteuner somatiek ondersteunt de huisarts in de behandeling van patiënten die een chronische lichamelijke aandoening hebben. In de meeste gevallen is dit diabetes, astma, COPD (bronchitis en longemfyseem) of een hart- en vaatziekte. Ook draagt zij zorg voor kwetsbare ouderen in onze praktijk. Zij houdt zelfstandig spreekuur en geeft u persoonlijke begeleiding en advies om uw aandoening goed onder controle te houden. Ook legt zij zelf visites af. De POH handelt volgens richtlijnen en overlegt regelmatig met de huisarts.
De huisarts kan in enkele gevallen redenen hebben om iemand liever onder eigen controle te houden, bijvoorbeeld omdat er zich meerdere problemen tegelijkertijd voordoen.
.
POH GGZ
.
Iedereen is wel eens somber, gespannen of zit een tijdje wat minder lekker in z’n vel. Vaak komt u daar zelf of met hulp van anderen in uw omgeving wel weer uit. Maar als uw psychische klachten niet verdwijnen of groter worden, is het belangrijk om hulp te zoeken en uw problemen aan te pakken.

.
De eerste stap is het bespreken van uw klachten met uw huisarts. De huisarts kan in overleg met u voorstellen een gesprek aan te gaan met de praktijkondersteuner Geestelijke Gezondheid Zorg (POH-GGZ). De praktijkondersteuner GGZ ondersteunt de huisarts in de behandeling van patiënten met psychische problemen. Zij houdt zelfstandig spreekuur en overlegt regelmatig met de huisarts.

 

Doktersassistente

De doktersassistenten hebben hun eigen spreekuur en voeren zelfstandig de volgende onderzoeken/behandelingen uit (op afspraak):

      • Eerste hulp bij ongevallen
      • Verwijderen van hechtingen
      • Bloedprikken
      • Bloeddrukmeting
      • 24uurs bloeddrukmeting
      • Hartfilmpje (ECG)
      • Eventrecorder/holter (hartritmestoornissen)
      • Urineonderzoek (blaasontsteking)
      • Zwangerschapstest
      • Oren uitspuiten
      • Gehooronderzoek
      • Wondbehandeling en -verbinden
      • Wratten aanstippen met stikstof
      • Enkel/arm index meten (doppler onderzoek bloedvaten benen)
      • Injecties zetten
      • Uitstrijkjes ihkv bevolkingsonderzoek
      • Drukverband/tapen van gewrichten

Klachtenprocedure

Wanneer u ontevreden bent, stellen we het op prijs dat u dit met ons bespreekt. Wanneer wij op de hoogte zijn van uw onvrede, dan kunnen wij proberen het voor u op te lossen en hiervan te leren voor de toekomst. Bij een klacht kunt u dit kenbaar maken per mail naar onze praktijkmanager op mailadres: manager@vuursteen.eu, er zal dan zo spoedig mogelijk contact met u worden opgenomen.

Klik hier om verder te lezen

Is dit lastig voor u of komt u er met ons niet uit, dan kunt u uw klacht bespreken met een onafhankelijke en onpartijdige klachtenfunctionaris. De klachtenfunctionaris zoekt samen met u naar een oplossing van uw klacht of probleem. De klachtenfunctionaris kan proberen de klacht te bemiddelen. De klachtenfunctionaris kiest geen partij en heeft daarom geen oordeel. Alles wat u de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk. U kunt het klachtenformulier gebruiken op de website van SKGE. De klachtenfunctionaris is tevens te bereiken op telefoonnummer 088 0229190.
.
Als u er met uw huisarts en met bemiddeling door de klachtenfunctionaris niet uit komt, kunt u een uitspraak over uw klacht vragen bij de geschilleninstantie huisartsenzorg. Deze onafhankelijke commissie bestaat uit een voorzitter (jurist) en uit leden namens de patiënten en uit leden namens de huisartsen. De commissie wordt bijgestaan door een ambtelijk secretaris die ook jurist is.
.
Het oordeel van de geschilleninstantie is bindend. Meer informatie kunt u in de folder vinden in de wachtkamer en op www.skge.nl.

thuisarts

Meer informatie? Thuisarts.nl!

Kijk voor meer informatie op www.thuisarts.nl. Thuisarts.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten. U kunt de informatie op de website gebruiken:

      • om gezond te blijven;
      • om klachten zelf aan te pakken;
      • als u zich afvraagt wanneer u naar de huisarts moet gaan;
      • als u zich wilt voorbereiden op een gesprek met uw huisarts;
      • als u de uitleg en adviezen nog eens na wilt lezen na een bezoek aan uw huisarts;
      • als u op zoek bent naar meer informatie over een onderwerp.

.
Huisartsen gebruiken Thuisarts.nl als ondersteuning bij hun voorlichting aan patiënten voor, tijdens en na het consult.

thuisarts

Op reis? Kijk op vaccinatiepunt.nl

Vaccinatiepunt is een landelijk netwerk van gespecialiseerde huisartsenpraktijken voor reizigersadvisering en vaccinatie. Opgericht in 2009 bestaat het netwerk ondertussen uit meer dan 90 praktijken verspreid over heel Nederland. Van de bij Reisprik aangesloten praktijken mag u kwaliteit en service verwachten. Zo kunt u via internet uw afspraak maken, kunt u snel terecht en wordt u vakkundig geadviseerd. Ook bij terugkomst kunt u bij vragen rekenen op ondersteuning. Kijk voor meer informatie op www.vaccinatiepunt.nl

https://vaccinatiepunt.nl/?referrer=viahuisarts
reisprik